Opera ја издаде петнаесеттата итерација на својот прелистувач. Прелистувачот е базиран на Chromium и не е надградба на досегашната верзија, туку целосно нов прелистувач изработен од „нула“. Новата Opera доаѓа со неколку нови функции: Speed Dial, Discover и Stash. Speed Dial наликува на почетниот екран на Chrome, и овозможува едноставен начин за организирање на вашите […]

Прочитај повеќе

Opera 11.10 бета нуди неколку подобрувања како помоќен Speed Dial, подобрен дизајн, поддршка за уште повеќе веб стандарди и поедноставено инсталирање и употреба на додатоци.

Прочитај повеќе