Snapchat одамна веќе не е едноставната платформа за споделување на куси видеа кои се „самоуништуваат“. Сега станува збор за друштвена мрежа која е сериозен конкурент на Twitter, а Facebook од страв да не биде заборавен мораше да ја копира платформата. Пред неколку години Snap се обиде да се испроба и со креирање на хардвер. Spectacles […]

Прочитај повеќе

Минатата недела Snapchat започна да ги продава своите очила. Очекувано веќе може да ги прочитаме првите прегледи за очилата. „Spectacles се можеби најдобриот уред кои сум користел во последно време.“, вели Метју Панцарино од TechCrunch. Очилата се најверојатно најчудниот хардвер досега. За луѓето кои не ја користат платформата се бескорисни, а за корисниците на Snap […]

Прочитај повеќе

Компанијата Snapchat го менува името во Snap Inc. Ребрендирањето, иако мало во овој случај, не е новитет кај популарните компании и го користеле повеќе препознатливи брендови и во минатото, особено затоа што им дава и бесплатен ПР околу целиот тој процес. Поголемо изненадување деновиве е што друштвената мрежа презентираше хардвер. Snap презентираше очила за сонце […]

Прочитај повеќе