Ураганот Метју предизвика поплави во Хаити и САД. Граѓаните секако се најпогодени од оваа катастрофа, но и инфраструктурата на телеком операторите е погодена од поплавата. Еден од најголемите телеком оператори во САД, Verizon, објави дека за прв пат користи дронови за проверка на антените. Дроновите не само што овозможуваат да се провери антената, туку овозможуваат и […]

Прочитај повеќе

Откако се случија неколку сообраќајки во кои автопилотот погрешно ја процени ситуацијата, Tesla Motors конечно има причина да го пофали своето автономно возило. Приказната е дека Model X успеал да му го спаси животот на Џошуа Нили од Бренсон, Мисури така што го одвел навреме во болница. По излегување од работата и влегувањето во автомобилот, […]

Прочитај повеќе

Кај нас и во светот, социјалните медиуми се се почест избор во време на кризи било да се политички или природни. Сите бевме сведоци на последните случувања во Египет и употребата на социјалните медиуми во сета таа ситуација, предходно видовме како вестите за земјотресот во Хаити се ширеа масовно, a има уште вакви ситуации кои покажуваат како виралната информација се шири низ мрежите.

Прочитај повеќе