Сигурно има куп видеоигри кои ја истражуваат вселената, сепак Space Odyssey е првата игра на Нил Деграс Тајсон. Во моментов играта е на Kickstarter и има собрано околу половина од потребните средства. Space Odyssey е повеќе едукативно искуство отколку класична видеоигра. Секако дека ќе биде забавно, но на г. Деграс Тајсон му е поважно играта да […]

Прочитај повеќе