Sparrow бета е нов, минималистички декстоп имејл клиент за Mac. Левиот дел од интерфејсот на Sparrow каде што се излистани имејловите наликува на Twitter т.е делот каде се излистани твитовите, или во случај на Sparrow каде се излистани субјектот, кој го пратил, време и краток почеток од мејлот. Десниот простор е наменет за содржината на мејлот. Sparrow вметнува и мал индикатор во горниот тулбар кој ве информира во случај на нов мејл.

Прочитај повеќе

Проблемот со Facebook четот е што го користиме за да разговараме со неколку пријатели, но не и со сите онлајн пријатели. Затоа постои опција за да се филтрира четот и да се остават само луѓето со кои си муабетите.

Прочитај повеќе

Google го отвори за корисниците својот скратувач за линкови – goo.gl. Сервисот кој беше претставен скоро пред една година се искористи за интегрирање во сервисите на Google како News, Maps, Blogger… тоа и му беше замислената функција на сервисот.

Прочитај повеќе

Google ја стартуваше Google New страницата која ќе функционира како централно место за сите 100 блогови на компанијата каде се објавуваат сите нови сервиси и продукти, како Google Instant, Goggles, AdWords, Orkut, Docs, Search…

Прочитај повеќе

Сервисот за брзо инсталирање на пакет софтвер Ninite објави и Linux верзија. Ninite работи така што наместо да инсталирате поединечни програми, ги селектирате тие што ви се потребни од листата и Ninete ви праќа .deb фајл кој го симнува сиот означен софтвер и го инсталира истовремено.

Прочитај повеќе

Ова е еден краток текст во кој ќе се обидам да што е можно по сликовито да објаснам што е RAID технологијата и се што треба да се знае околу неа. Пред се наменето за оние помалку информираните.

Прочитај повеќе

AlternativeTo е интересен сајт на кој ќе најдете најразновиден софтвер за неколку десктоп и мобилни оперативни системи. Но, за разлика од слични такви сајтови, AlternativeTo освен листи на софтвер нуди и алтернативи на истиот софтвер.

Прочитај повеќе

Надополнето: Страната е тргната и линкот не работи. Ова може да значи дека или има грешка со веб апликацијата или Facebook само ја тестира оваа опција.

Прочитај повеќе

Сигурно понекогаш сте се покајале за грешно пратен имејл. Доколку користите Gmail тогаш има место за поправка. Во опциите на Gmail е и Labs менито, лабораторијата каде се тестираат нови опции за сервисот. Меѓу тие опции се наоѓа и Undo Send опцијата со која му давате 5 од 30 секунди време за предомислување пред да биде пратен мејлот.

Прочитај повеќе

Новата 2 верзија на десктоп клиентот Seesmic покрај пристапот до и апдејтирање на статусот на популарните друштвени мрежи, сега доаѓа со 40 апликации и сервиси.

Прочитај повеќе

Gmail пред некое време доби Priority Inbox опција која помага за полесно прегледување на пораките. Мејловите можат да се категоризираат на важни, непрочитани, омилени итн… сервисот е супер бидејќи „учи“ за важноста на пораките според вашето читање.

Прочитај повеќе

Веб базираниoт сервис за документи, Docs.com на Microsoft сега имаат опција за брзо креаирање резиме со податоци од вашиот Facebook профили, и креаирање на графикони со Facebook пријателите.

Прочитај повеќе