Кои настани и новости ја одбележаа гејмерската индустрија неделава? Добредојдовте во најновиот извештај за вашето омилено хоби, триесет и трето издание. Humble Bundle ја започна неделава со распродажба на огромен број игри, а Bundle Stars го направи истото, но и со неверојатно евтини пакети од игри. Имајте во предвид дека добивате дополнителен попуст од 10% на Humble […]

Прочитај повеќе

South Park во својата нова епизода направи неверојатна сатира за мобилните игри кои ги заведуваат играчите да трошат вистински пари за да купат виртуелна валута. Во епизодата „Freemium isn’t Free“ се исмејуваат игрите кои го заведуваат играчот со едноставни задачи за кои е награден со виртуелна валута. Трикот во овие игри е што играчот мора […]

Прочитај повеќе

Креаторите на South Park, Треј Паркер и Мет Стоун се решија да ги оживеат ликовите на Ерик, Стен, Кајл и Кени на малку поинаков начин отколку што сме навикнати. Треј и Мет во соработка со THQ и Obsidian ја најавија South Park RPG. Оbsidian се познати по дизајнирање на продолженија на издадени видео игри Neverwinter Nights […]

Прочитај повеќе

Apple уредите се кул, но не сакам да ме следат, му вели келнерот на Кајл. Карактерот од сатиричната South Park вели „тоа е само шпекулација“ по што влегуваат луѓе од Apple кои сакаат да го одведат да му ја изведат целата крв што им треба за да го направат детето прототипи на HumancentiPad на Apple. Ова се случува бидејќи Кајл се согласил со Условите на користење на Apple без да ги прочита.

Прочитај повеќе

Конечно дочекавме Southpark да посвети епизода на Facebook во која не се исмејува друштвената мрежа, туку опсесијата на луѓето со неа. Facebook секако е секојдневен елемент на многу од нас, таму се пријателите, таму се настаните, информациите… но можеби луѓето дојдоа до тој степен да го гледаат виртуелниот Facebook профил како мерка за пријателство?

Прочитај повеќе

Што би правеле без интернет? Дали интернетот е најголемата моќ што сте ја имале вие како индивидуа? Овие прашања ги поставуваме само 20 години од постојањето на интернетот. За само 20 години над 1.7 милијарди луѓе се онлајн. 79 отсто од нив веруваат дека интернетот е основно човеково право. Преку мрежата влијаеме на секојдневието. Стануваме свесни за нови информации и искуства и отворено комуницираме со други култури.

Прочитај повеќе