Друштвените мрежи се направени за повеќе време со пријателите. Сепак, друштвените мрежи и разговорите на текст платформите не можат да бидат замена за комуникацијата во живо. Видеото не е ново, но најголем дел од констатациите сè уште се актуелни.

Прочитај повеќе

Facebook најави дека наскоро сите десктоп корисници ќе ги гледаат рекламите, без разлика дали користат AdBlock или не. За среќа, истовремено на корисниците ќе им биде овозможено, да одберат кои реклами ќе ги гледаат, а кои не. „На корисниците им обезбедивме поголема контрола.  Истовремено ќе започнеме да им прикажуваме реклами и на корисниците кои користат софтвер за […]

Прочитај повеќе