(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Минатата година прв пат слушнав за Social Impact Award. За прв пат, Македонија беше дел од 10-те земји што го организираат натпреварувањето за студенти и јас без задолжена да ја зголемам свеста за […]

Прочитај повеќе

Што е social entrepreneur? И како овие професионалци можат да го направат општеството подобро место за живеење? Разговараме со Јакоб Детеринг од Social Impact Award Europe и Марија Матовска од Mladiinfo.eu за разликите помеѓу традиционалните претприемачи кои се мотивирани од пари; и социјалните претприемачи кои сакаат да направат иновативни промени во општеството. Јакоб ja посети […]

Прочитај повеќе