Бројот на интернет корисници во минатата година достигна 3 милијарди, вели инвеститорката и аналитичар Мери Микер од Kleiner Perkins Caufield & Byers. Станува збор за пораст од 9 отсто што е помал од минатата година. Можеби најдобар показател за кој е наголем двигател на новите приклучоци е што доколку се исклучи Индија, бројот на нови корисници се […]

Прочитај повеќе

Според „State of the Internet" извештајот на Mozilla, нивниот Firefox сега држи 30 отсто од пазарот на интернет прелистувачи односно над 350 милиони корисници го користат Firefox. Oва е сериознo искачување на Firefox на пазарот на прелистувачи, бидејќи долго време стоеше на 25% далеку оставајќи ги зад себе Chrome, Safari, Opera, но и далеку зад Internet Explorer кој е доминантен на пазарот.

Прочитај повеќе