SolarWinds, компанијата преку чии сервери на крајот на минатата година беа нападнати 9 американски агенции и над 100 компании објави дека нов досега незабележан пропуст се користи за напад на дел на нивните корисници. Овие напади сепак не се поврзани со нападите од крајот на минатата година. Пропустот го открија безбедносни експерти од Microsoft. Досега […]

Прочитај повеќе