Од следниот месец започнува продажбата на соларнит кров, најави Tesla. Интеграцијата со батериите за домот со Powerwall 2 ќе овозможи домовите да бидат енергетски независни. Иако соларниот покрив е достапен во претпродажба од април, засега нема податоци за првите испораки. Претпоставките се дека ова ќе започне во средината на 2017, иако нема официјална потврда за […]

Прочитај повеќе

Tesla не запира. Компанијата е решена да направи револуција во автомобилската и енергетската индустрија. Вчера, Tesla го претстави најновиот производ во нивното портфолио – соларниот кров. На настанот, кој се оддржа на сценски сет во Universal Studios во Лос Анџелес, компанијата ги прикажа керамидите, направени од стакло. „Сонцето нуди многу повеќе енергија во само еден […]

Прочитај повеќе