Не е потребно никакво запознавање на ветераните со SiSoftware Sandra Lite. Повеќе од две децении, оваа софтверска алатка го дијагностицира вашиот систем и нуди детални извештаи за вашиот хардвер и софтвер. Точно е дека постојат неколку пакети на SiSoftware Sandra кои чинат исклучително многу пари (најевтината верзија е 70 долари), но поголемиот број корисници ќе […]

Прочитај повеќе

Три мали алатки за три големи работи. Што ви треба за да вметнувате забелешки во фотографии, да добиете 500 евра, да уредувате фотографии на едноставен и брз начин или да правите оригинални фонтови? PhotoPad Photo Editor Free Алатка која живее за одредена манипулација на вашите омилени фотографии и имплементирање операции како crop, resize, flip или […]

Прочитај повеќе

Три мали алатки за три големи работи. Запознајте се со вашиот компјутер, дознајте како да се здобиете со целосна контрола врз меморијата и како да читате како цар, или барем нешто приближно до тоа… GrecTeck SysInfo ви сервира корисни информации за оперативниот систем и хардверот на вашиот компјутер. Оваа исклучително „лесна“ алатка може да ви […]

Прочитај повеќе

Google конечно дозволи да ѕирнеме во новиот app development kit кој доаѓа за Glass. Презентацијата е дел од Glass хакатлонот кој се одржува во Сан Франциско, јавува Verge. Glass Development Kit (GDK) ќе овозможува апликациите да работат офлајн, и да добиваат наредби веднаш без чекање на одговор од облакот. Со GDK развивачите ќе можат директно […]

Прочитај повеќе

Софтверските алатки (SDK) за манипулирање на Kinect за Windows ќе бидат достапни за комерцијални цели рано во 2012-та година, најави Microsoft. Моментално Kinect е достапен во бета верзија за универзитетите и истражувачите, секако и за ентузијастите како македонската „фантастична четворка“, и е ограничена на не-комерцијални експерименти. Kinect на Microsoft е уред за xBox кој користи […]

Прочитај повеќе

HTC го стартува HTCdev сајтот преку кој развивачите на апликации ќе можат да се запознаат со OpenSense софтерските алатки за искористување на Sense 3D интерфејсот и Scribe пенкалото. Со Sense алатките, програмерите ќе можат да креираат повеќе апликации оптимизирани за HTC Android уреди, што значи уредите ќе бидат и позанимливи за корисниците, со повеќе кретивни […]

Прочитај повеќе

Софтверските алакти за Kinect сега се достапни за бесплатно симнување за 32- и 64-битна верзија на Windows. Пакетот алатки содржи API-ja, примероци од кодови, драјвери и други ресурси за креирање апликации во C++, C# или Visual Basic.

Прочитај повеќе

Кinect SDK(Software development kit) за Windows ќе им даде шанса на хакерите, истражувачите и ентузијастите да си играат со Kinect креирајќи разни апликации за гејминг платформата.

Прочитај повеќе

Развивачите на апликации сега ќе можат да го искористат алатките за софтверски развој (SDK) и плагини со алатките за развој на Android (ADT) за да креираат апликации за новиот Honeycomb, односно верзија на Android мобилниот оперативен систем кој е приспособен за таблет компјутерите.

Прочитај повеќе