Дедо Мраз оваа година порано им ја исполни новогодишната желба на околу 3.200 затвореници во сојузната држава Вашингтон. Поради грешка за пресметка за намалување на казната за „добро поведение“, софтверот предизвика прерано кратење на казната за дел од затворениците, јави BBC. Пропустот не е нов и трае од 2002 година, а американскиот оддел за затвори […]

Прочитај повеќе

Google обвини софтверска грешка за високото позиционирање на сопствените сервиси во резултатите од пребарувањето. Станува збор за резултати во пребарувањето од Yelp и TripAdvisor кои не се јавуваат во резултатите, дури и кога корисникот ќе вклучи „Yelp“ или „Tripadvisor“ во пребарувањето . Gimme a break, @google. Search for “tripadvisor hilton” puts the tripadvisor link so […]

Прочитај повеќе