Анти-вирусот McAfee наскоро ќе престане да постои и ќе биде интегриран во Intel под името Intel Security. Станува збор за ребрендирање на антивирусот кое започнува веднаш, а ќе заврши до крајот на 2014 година. Ребрендирањето го најави лично извршниот директор на Intel, Брајан Крзанич, а е дел од многуте објави кои ги има Intel на […]

Прочитај повеќе

Android 4.3 има скриена функционалност со која може да се контролираат поединечни апликации и нивните пермисии. Според Android Police, Google го крие App Ops менаџерот бидејќи сè уште не е готов, иако работи солидно. Преку овој менаџер за апликации, корисниците ќе можат да ги ограничуваат пермисиите преку четири табови: location, personal, messaging и device. Некои […]

Прочитај повеќе

Microsoft ја пушти за симнување и тестирање последната верзија пред објавувањето на новиот Internet Explorer 9 прелистувач. Oва е последната тест верзија пред конечната.

Прочитај повеќе