Дали сте посакале да работите за себе, да патувате низ светот и да ја имате можноста да правите пари и сè тоа од дланката на вашата рака!? Сега можете! Сфатете го како спој на Facebook, Instagram и Freelancer. Новата платформа ezyShot пред некое време го лансираше својот нов елегантен дизајн и врвни функции кои сигурно ќе го […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Стефан Стојановски, практикант и соработник на сервисот за групно купување Kupinapopust.mk, и студент на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, ФИНКИ) Пред да одлучат нешто да купат, потрошувачите многу повеќе од порано се интересираат за деталите на производот, квалитетот и цената, како и за производителот. Потребата на купувачите што […]

Прочитај повеќе

(„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете со пријателите) „Морате да ги знаете вашите клиенти за да можете најдобро да одговорите на нивните желби и потреби и […]

Прочитај повеќе

Instagram најавува дека наскоро ќе воведе реклами, ако сé оди според планот популарниот сервис за споделување фотографии ќе ги добие првите реклами уште на почетокот од следната година, објави Емили Вајт за Wall Street Journal. „Сакаме да  заработиме на долг рок, но чувстваме притисок тоа да биде веднаш“, изјавува Емили Вајт. Се чини дека изјавата […]

Прочитај повеќе

Дали мислите дека Google е #1 сајт по посетеност? Дали сте се запрашале колку % од светската популација е на Facebook? Дали знаете колку минути месечно поминува просечниот корисник на Facebook? Колку слики се објавуваат на Facebook секоја секунда? Одговорите на овие и уште многу интересни прашања поврзани со друштвените медиуми ќе ги пронајдете во […]

Прочитај повеќе

1. Според анкетата “State of the Blogosphere 2011” на MediaBistro, дури 40% од блогерите се сметаат себе си за професионалци во своите области. 2. Facebook има над 800 милиони активни корисници, од кои само 200 милиони се приклучија на друштвената мрежа во 2011. (Social Media Examiner) 3. Просечниот Facebook корисник има 130 пријатели и е […]

Прочитај повеќе

Кај нас и во светот, социјалните медиуми се се почест избор во време на кризи било да се политички или природни. Сите бевме сведоци на последните случувања во Египет и употребата на социјалните медиуми во сета таа ситуација, предходно видовме како вестите за земјотресот во Хаити се ширеа масовно, a има уште вакви ситуации кои покажуваат како виралната информација се шири низ мрежите.

Прочитај повеќе

Германскиот Brand Science Institute направи истражување за (не)успехот на поголемиот дел проекти стартувани на друштвените мрежи. Во истражувањето, преставено во долната презентација, се вклучени 560+ застапници на 52 брендови од 12 европски земји.

Прочитај повеќе

Со цел да го промовира и објасни начинот како функционира онлајн шопингот, а со тоа и да го промовира истиот, TC.mk стартуваше кампања – 1 брендирана шоља за 1 денар со бесплатна испорака.

Прочитај повеќе