Ако некогаш сте се запрашале како изгледа смртта на некоја социјална мрежа, сега преку крајот на Friends Reunited имате можност за седиште во првиот ред. Friends Reunited е социјална мрежа стартувана во 2000-та година и која никогаш не беше најпопуларна, иако во најдобрите денови имаше околу 25 милиони корисници. Сега бројот на корисници е минимален, […]

Прочитај повеќе

Да, баш така како што вели насловот, Frenzy е социјална мрежа кој е единствено дел од Dropbox и чии бенефити можат да ги искористат само корисниците на Mac.

Прочитај повеќе

Soundtrckr е бесплатен музички сервис кој спојува во едно интернет радио, социјални мрежи и свесност за локација. Или како што тие го нарекуваат „геосоцијално интернет радио“.

Прочитај повеќе

На f8 конференцијата за девелопери се најавија доста промени на Facebook, од гасење на Facebook Connect и претставување на кредитите и нови правила за приватност, до претставување на Community Pages и Open Graph протоколот…

Прочитај повеќе