Што е social entrepreneur? И како овие професионалци можат да го направат општеството подобро место за живеење? Разговараме со Јакоб Детеринг од Social Impact Award Europe и Марија Матовска од Mladiinfo.eu за разликите помеѓу традиционалните претприемачи кои се мотивирани од пари; и социјалните претприемачи кои сакаат да направат иновативни промени во општеството. Јакоб ja посети […]

Прочитај повеќе