Greenpeace остро го критикува Facebook заради користење на електрична енергија генерирана од јаглен за својот нов дата центар во Орегон. Откако стартуваа група на Facebook, која сега има над 600.000 членови, еколошката организација сега објави и видео „So Coal Network” таргетирајќи го дрскиот основач на Facebook, Марк Зукерберг кој се „уште може да го промени своето мислење“.

Прочитај повеќе