HP, Lenovo и Asus се првите производители на компјутери кои ќе произведуваат Windows 10 компјутери со ARM процесор. Компјутерите ќе доаѓаат со Snapdragon 835 процесор од Qualcomm за кој објавивме претходно. Можеби очекувано првите компјутери со ARM процесор ќе бидат 2-во-1 хибриди. Најголема предност на овие процесори е енергијата која што ја трошат, па новите […]

Прочитај повеќе

Соработката на Samsung и Qualcomm го донесе Snapdragon 835, првиот 10-нанометарски FinFET процесор. Процесорот е наменет за користење во мобилни уреди, пред сѐ паметни телефони. Новиот 10-нанометарски процесор ќе му овозможи на Snapdragon 835 да биде помоќен, а истовремено и поефикасен со батеријата. Процесорот ни овозможува да додадеме и низа функционалности кои ќе го подобрат […]

Прочитај повеќе