Android 5.X доаѓа со безбедносен пропуст кој овозможува едноставно пробивање и отклучување на 21 отсто до телефоните, јави Guardian. Хакот е супер едноставен, а се што треба да направи напаѓачот е да го преполни екранот со текст, по ова екранот се отклучува. Доколку користите некој од патеките за заколучувње тогаш не мора да се грижите, […]

Прочитај повеќе

Светската продажба на мобилни телефони достигна 314 милиони парчиња во првиот квартална 2010 година, 17 отсто пораст споредено со истиот период лани, според истражувањена Gartner.

Прочитај повеќе