Хрватската компанија Infinum освои 100.000 долари за својата badaSports мобилна апликација која го освои првото место во категоријата Easy Life на Samsung Global Developer Challenge. На натпреварот за креирање апликации за новиот Bada мобилен оперативен систем на Samsung има вкупно 24 победници распределени низ категории кои меѓу себе поделија 2.7 милиони долари награден фонд.

Прочитај повеќе

Сите сме нестрпливи за што ќе понудат македонските програмери за Vip Android предизвикот, со што верувам ќе започне поагресивен развој на локални мобилни апликации. Во меѓувреме ви ги претставуваме сите победници од хрватскиот Vip Android предизвик кој заврши на 30 јуни.

Прочитај повеќе