Иако развивањето македонски игри сѐ уште е во почетните фази, полека почнува да се забележува понуда од квалитетни игри со кои може да се пофали и нашата држава. Поголемиот дел од македонските тимови, спартански се соочуваат со сè што ќе им биде фрлено и произлегуваат како ултимативни победници, со игри кои се вдомуваат во компјутери […]

Прочитај повеќе

Добра вест за сите љубители на гејмингот во Македонија. Македонското студио Koloss Kolektiv неодамна ја претстави својата прва видеоигра на Steam. Со ова Slimebrawl им се приклучува на неколку веќе постечки македонски видеоигри на Stеam. Koloss Kolektiv се Мартин Пупков, Александар Трајанов и Благоја Стојкоски, кои можеби ви се познати од учествата на Global Game Jam. Токму […]

Прочитај повеќе