Татсуо Хириучи е уметник кој е познат благодарение на својата скржавост. Пред десетина години кога се пензионираше сакаше да започне да се занимва со уметност. Сепак, не сакаше да плати ниту за бои, ниту за некој софтвер за цртање. Поради ова започна за цртање да ги користи алатктие од софтверот кој му беше на располагање, […]

Прочитај повеќе

Никогаш нема доволно апликации за снимање на гифови. Овој пат ја претставуваме Piku Piku, нова iOS апликација со која може да направите гифови со филтри и веднаш да ги споделите на друштвените мрежи. Piku Piku е доволно „паметна“ апликација да препознае доколку некоја платформа не поддржува гифови, и во овој случај ги заменува со видео. […]

Прочитај повеќе