По првичниот бум во популарност, Pinterest, друштвената мрежа за споделување интересни фотографии и видеа, беше критикувана бидејќи ги искористува сервисите од каде што корисниците земаат содржина. Некои како Flickr дури се заканија со тужби и побараа нивните фотографии да бидат отстранети. За да справат со идни такви проблеми за авторски права, Pinterest во мај додаде […]

Прочитај повеќе

Бизнис мрежата најави дека го купува Slideshare, сајтот за споделување презентации, за 119 милиони долари (45 отсто во кеш, и останатото во акции). SlideShare е сервис, стартуван во 2006 година, преку кој може да ги закачите вашите презентации или видеа на Веб и да имате пристап до нив од било каде, како и да ги […]

Прочитај повеќе

Присутноста на сите најпопуларни друштвени мрежи е понекогаш исцрпувачка, не само поради следењето на новостите и содржините споделени од страна на вашите пријатели, туку и од самиот факт што бројката на овие популарни сајтови се зголемува и повеќето корисници постојано се во очекување на „the next big thing“. Но тоа не треба да ви биде […]

Прочитај повеќе

Некако изгледа лошо кога ќе добиете нечија целa PowerPoint презентација во .ppt формат бидејќи се се приметуваат сите вметнати делови… многу подобро би било да добиете еден единствен документ кој ќе ви ја претстави презентацијата, пример .pdf.

Прочитај повеќе

SlideShare, популарниот сервис за објавување презентации, документи и .pdf на веб, воведува опција за закачување на професионални видеа. Пости 500 MB лимит на закачување и можат да се закачат до 5 видеа месечно.

Прочитај повеќе