Астероидот MP-2012DA14 денес ќе помине на 27.250 километри од Земјата. Астероидот може да се види и со помош на аматерски телескоп, но доколку немате телескоп има  неколку локации на интернет кои ќе овозможат следење во живо. Една од страните кои го овозможува ова ќе биде страната на NASA, а ќе зaпочне со следење во 20.00 […]

Прочитај повеќе

Oваа сабота, 30 октомври, се случува првиот TEDxSkopje настан на кој, под мотото „Идеи вредни за споделување“ ќе говорат 12 македонски експерти, ентузијасти, научници… кои ќе ги споделат своит искуства и идеи.

Прочитај повеќе