Focus е нова iOS апликација од Firefox, а освен можноста за блокирање на реклами, апликацијата овозможува и блокирање на „тракери“. Блокирањето на содржини со Focus треба да овозможи зголемена безбедност и подобри перформанси бидејќи го блокира непожелниот сообраќај. Главната цел на апликацијата не е блокирање на реклами, туку запирање на следењето, па рекламите кои не […]

Прочитај повеќе