Google знае за секое купување кое сте го направиле онлајн, ако потврдата за ова купување пристигнала на вашата Gmail пошта. Ако често купувате онлајн, тогаш на линкот Google ви презентира тон податоци за секоја онлајн трансакција која сте ја направиле. Дел секако ќе бидат од сервиси на Google, на пример Google Play, но продавницата следи […]

Прочитај повеќе

Двајца германски безбедносни експерти, Флориан Грунов и Никлас Шејс, откриј траги од шпионски фајлови во севернокорејски софтвер, што не би требало да ве изненади од држава која е изградена врз параноја и страв од дека останатиот свет сака да им наштети. Оперативниот систем наречен RedStar OS е базиран на Linux, но дизајнот наликува на OS […]

Прочитај повеќе