Отсега YouTube на почетната страна ќе ви прикажува видеа кои се популарни и гледани од македонските корисници, открива Славе Јовановски, кој веќе неколку години работи како технички водач на YouTube. За неговата работа и искуство може да прочитате во интервjуто што го направивме со Славе. Локализирањето значи дека отсега YouTube, кој знае од кој регион […]

Прочитај повеќе

Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) и софтверски инженер во YouTube Славе Јовановски договорија соработка да ги препорачаат најдобрите студенти од завршните студентски години од ФИНКИ за пракса во Google. Подолу е целиот текст од сајтот на ФИНКИ. За да останете во тек со новосите инсталирајте си ФИНКИ екстензија за Chrome и Firefox. […]

Прочитај повеќе

Славе Јовановски веќе две ипол години работи за Google-овиот YouTube, a во последниве 9 месеци е технички водач на новиот YouTube Live проект кој треба да донесе содржина во живо преку видео платформата која ќе е целосно интегрирана со останатиот дел од сервисот, и можеби крајната цел е да го замени телевизорот. Вели дека канцелариите на Google се баш како што ги замислуваме. Имаат се што ти душа сака.

Прочитај повеќе