Skype конечно ја објави 5.0 верзијата за Windows за симнување. Големата новина е секако можноста за видео чет со 10 луѓе, што го прави Skype еден вид бизнис алатка за конференциски видео разговори. Видео повиците во моментот се бесплатни бидејќи „сакаме да се осигураме дека имаме заинтересирани корисници и дека квалитетот е доволно добра за да наплаќаме за услугата“ вели директорот за продукти на Skype, Мајк Бартлет.

Прочитај повеќе

<Надополнето 15.11.10> Oд 31 ноември Nimbuzz веќе не поддржува Skype. Повеќе детали во блог постот на Nimbuzz. </надополнување>
 
Пред некој ден Skype објави своја Android верзија, но наиде на проблеми кај некои корисници и не беше баш најсјајна според функционалноста. Затоа Томи Јовановски предложи:

Прочитај повеќе

Skype сега може да се користи на Android, но само на телефон со Android 2.1 верзија или нагоре. Со Skype за Аndroid ќе можат да се прават Skype на Skype разговори како и текстуалното допишување преку IM. Доколку се врти на телефони (преку Wi-Fi и 3G) тоа ќе биде наплатено според Skype кредитите.

Прочитај повеќе

Facebook и Skype наскоро ќе најават партнерство што ќе вклучува интеграција на Facebook Connect во Skype, што ќе им понуди на корисниците да си праќаат SMS и да вртат телефонски повици, како и ќе има опција за видео чет со Facebook пријателите. Facebook интеграцијата ќе се појави со oбјавување на Skype 5.0 во наредниве недели, пишува AllThingsDigital.

Прочитај повеќе

Google стартува интересен додаток за Gmail со кој корисниците ќе можат да вртат телефонски повици преку имејл сервисот.

Прочитај повеќе