Skype конечно ја објави 5.0 верзијата за Windows за симнување. Големата новина е секако можноста за видео чет со 10 луѓе, што го прави Skype еден вид бизнис алатка за конференциски видео разговори. Видео повиците во моментот се бесплатни бидејќи „сакаме да се осигураме дека имаме заинтересирани корисници и дека квалитетот е доволно добра за да наплаќаме за услугата“ вели директорот за продукти на Skype, Мајк Бартлет.

Прочитај повеќе

Новиот Skype 5.0 има интересната новина за видео разговори меѓу 10 луѓе. За овие разговори потребно е сите десетина корисници да ја симнат најновата бета верзија на популарниот VoIP клиент која е достапна за симнување тука.

Прочитај повеќе