Без разлика колку сте кул, никогаш нема да бидете кул како програмерот кој си ги автоматизираше своите работни обврски. Од скриптите на непознатиот програмер, која ја сподели Нихад Абасов, може да се види дека тој ги автоматизирал сите обврски кои би можеле да му одземат повеќе од 90 секунди – од одговор на имејл на […]

Прочитај повеќе

Некои веб апликациите кои се стартувани од home screen на цел екран на iPhone или iPad, наместо преку Safari прелистувачот, не го добиваат ветенота 2.5+ пати побрзо функционирање со JavaScript за iOS3.

Прочитај повеќе

Датум на раѓање, 123456 или „итрото“ 654321, име на сајт, 11111… ова се лозинки на еден куп луѓе кои ги користат за нивните мејлови, профили на друштвени мејлови и сајтови. Да, лозинката треба да биде лесна да се запамти доколку ја користите често, но треба и да ве заштити од губење и злоупотреба на личните податоци.

Прочитај повеќе

Сподели знаење, сподели информација. Ова е мотото на новиот македонски форум на fakulteti.com.mk. Форумот е наменет за споделување искуство и комуникација на сите студенти од сите универзитети.

Прочитај повеќе

Користејќи скрипта за Greasemonkey додатокот за Firefox за персонализирање сајтови, можете да си направите минималистички Facebook, односно Facebook страна која го нема десното мени, има пошироко место за постовите, тргнато е чат инфото од левата колона и четот е малку транспарентен.

Прочитај повеќе