Кога се работи за правење скриншоти, односно „сликање“ на вашата моментна работна околина, обично одите со Print Screen копчето, или комбинацијата од копчињата Fn+PrtScn (или Window + PrtScn). Потоа, сниманото го префрлате во програм како Paint и, од таму, го сочувувате како сакате. Но, што доколку сакате побрзи или понапредни методи? И не само на […]

Прочитај повеќе

Се појавија нови слики од Music Player 3.0 апликацијата за Android која има опции за стримање музика, односно сугерираат на најавеното, но се-уште-не-стартуваното музичко „шкафче“ во облакот кое ќе се стрима директно преку телефонот. Сликите беа овјавени од Tech From 10, кои сега се офлајн, а се откриени при стартување на новата тест верзијата на Android Market кој ја содржеше и Music апликацијата.

Прочитај повеќе

Awesome Screenshot е екстензија за Chrome прелистувачот која ви овозможува брзо и лесно да си направите скриншот (слика) од сајт. Со додатокот ќе можете да ја скратите (crop) делот, да додадете текст, геометриски форми на сликата, и да замаглите приватни делови.

Прочитај повеќе

Twitter ја стартуваше Blackbird Pie алатка за вметнување (embed) на твитовите во текст, наместо да правите слика од твитовите и истата да ја вметнувате во текстот/блог пост.

Прочитај повеќе