Скратувачот на линкови Bit.ly овозможи собирање неколку линкови во едно „купче“, што ќе помогне да споделите колекција линкови со еден линк.

Прочитај повеќе

И македонскиот скратувач на линкови 0.мк си доби своја опција за QR код, односно по секој скратен линк со додадавање на наставката ?qr ви се генерира QR код. Пример, http://0.mk/cc25?qr .

Прочитај повеќе

Скратувачот на линкови Bit.ly додаде опција да може скратен линк да се претвори во QR код само додавајќи .qr на крај на линкот. Пример, http://bit.ly/1ueAof.qr .

Прочитај повеќе

Google го отвори за корисниците својот скратувач за линкови – goo.gl. Сервисот кој беше претставен скоро пред една година се искористи за интегрирање во сервисите на Google како News, Maps, Blogger… тоа и му беше замислената функција на сервисот.

Прочитај повеќе

Македонскиот скратувач на линкови 0.mk наполни една година, а за тоа време скрати над 25.000 линкови кои се прегледани неверојатни 1.3 милион пати. Сервисот се појави откако Twitter стана популарна мрежа во Македонија, а откако воведе профили и други опции стана доста корисна алатка за споделување кратки персонализирани линкови и по другите мрежи.

Прочитај повеќе