„Правен калкулатор“ е алатка која е производ на хакатонот организиран од WeTalkIT и Skopje Legal Hackers. Освен веб верзијата, „Правен калкулатор“ ви е достапна и на iOS и Android. Станува збор за алатка која е едноставна за користење и треба им помогне на граѓаните да дојдат до ориентациона цена за правни услуги. Можноста корисниците да видат за што сè и колку ќе […]

Прочитај повеќе

Овој викенд во просториите на Seavus Incubator се одржува дводневен хакатон. Организацијата е на We Talk IT (Skopje Super Cup) и Skopje Legal Hackers. На хакатонот ќе се изработи е-калкулатор кој ќе им помогне на луѓето со проценка на трошоци од тргување со имот. Калкулаторот согласно нотарските, адвокатските, катастарските тарифи треба да ги прави пресметките за купопродажба на […]

Прочитај повеќе