Ситуација кога ќе дознаете дека неповратно сте избришале важен документ знае да биде исклучително потресна, двојно повеќе доколку го најдете истиот документ во физичка, отпечатена форма и сте принудени одново да го пишувате. OfficeLens е бесплатна апликација која ја елиминира потребата за паника и автоматски го конвертира физичкиот документ во дигитален формат кој лесно може […]

Прочитај повеќе

Aлгоритмот за препознавање на лице сега е додаден во Facebook Messenger, и е активиран глобално – освен во Канада и Европа каде властите се загрижени дека функционалноста ја нарушува приватноста на корисниците. Доколку му дозволите, Photo Magic ќе може да ги скенира сите фотографии кои ги имате во телефонот, и ќе ве информира доколку на […]

Прочитај повеќе