SpeakIT! е една од единаесте најдобри екстензии за Chrome прелистувачот, вели популарниот американски блог Huffington Post. SpeakiT! e изработена од SkechBoy a.к.а. Трајче Петров, кој е и еден од креаторите на онлајн играта Mafia.mk.

Прочитај повеќе

На не-толку-официјален #tweetup или собир на твитерџии во Кафе Ли во Скопје, се прогласија неколкуте победници во неколкуте категории на 140.mk Twitter наградите. Сите победници добија симболични награди, кои беа донирани од неколку компании, а „Оскарот“ беше во форма на варено јајце со налепница која ја означуваше категоријата во која победиле.

Прочитај повеќе

Неодамна добивме Google Тranslate на македонски јазик.
&Nbsp;
Тие што не знаат повеќе можат да прочитаат тука, па да се навратат на овој текст во кој ќе објасниме како процедурата на преведување да стане автоматска, со само еден клик.

Прочитај повеќе