Француската видео блогерка, Лаетитиа Бирбес, била најмена од YouTube да го води интервјуто со претседателот на Европската Комисија Жан-Клод Јункер, кое се емитувало во живо на YouTube во недела. Таа била една од трите избрани видео блогери кои YouTube ги одбрал за да му постават прашања на претседателот на ЕК. Денеска, Бирбес објави видео во кое објаснува дека вработен во YouTube ја […]

Прочитај повеќе

Претседателот на Toshiba Corp. Хисао Танака и двајцата негови преходници поднесоа оставки на своите функции во Toshiba, откако е откриено дека јапонската корпорација значително ја „надувала“ својата заработка.Компанијата погрешно пријавила заработка повисока за 1,2 милијарди долари, од почетокот на финансиската криза, односно пред шест години. „За компанијата да се реизгради потребно е да се промени […]

Прочитај повеќе

Murdoch Alert е додаток за Firefox кој ќе ве предупреди доколку отворите некој од 100+ сајтови кои се контролирани од фамилијата Мурдок. Додатокот исто така ве предупредува доколку читате вест која е дојдена од сајтовите на австралискиот медиумски могул. Руперт Мурдок и неговата News Corp. неодамна беа вклучени во неверојатен скандал со нивниот весник News […]

Прочитај повеќе

Поранешна израелска жена војник предизвика скандал со своите слики објавени на Facebook во кои таа позира пред палестински заробеници чии очи се вржани.

Прочитај повеќе