По Amazon Echo и Google Home, Apple најавува свој паметен звучник, Siri Speaker. Слично како и конкурентните уреди и со звучникот на Apple ќе може да се управуваат паметните уреди и уредите познати како Интернет на нештата. Уредот би можел да биде претставен наскоро на WWDC, а компанијата веќе започна со производство во Азија, јави Bloomberg. […]

Прочитај повеќе