Напредок во креирањето на синтетичките мускули можеби е токму она што е потребно за креирање на следната генерација на роботи. Тим истражувачи од Универзитетот Колумбија разви нов материјал кој може да се користи како синтетички мускул. „Правиме големи чекори за развој на умот на роботите, но телата сè уште им се примитивни. Ова е голем дел […]

Прочитај повеќе