Друштвената мрежа тестира автоматско синхронизирање на фоографии на телефоните кои работат на Android. Вакво автоматски синхронизирање веќе видовме кај DropBox, Apple iCloud и други веб сервиси, но сите тие се во суштина веб складишта за складирање на фајлови, додека Facebook е платформа за содржина. Но, во исто време Facebook e место каде што првин ги […]

Прочитај повеќе

Google Drive ќе биде складиште во облакот преку кое ќе може да се синхронизираат фајлови од разни уреди. Според Wall Street Journal, оваа платформа ќе стартува наскоро, може дури и во наредниве недели. Весникот се повикува на анонимни извори кои објаснуваат дека преку Drive ќе може да се складираат фотографии, документи и видеа кои ќе […]

Прочитај повеќе

Acer на CES го претстави AcerCloud кој е сличен сервис на Apple iCloud, DropBox и други слични веб алатки кои нудат складирање во облакот и синхронизирање преку различни уреди. АcerCloud овозможува автоматско споделување на фотографии и документи преку облакот, но само за 30 дена. Пример, фотографијата преку сервисот PicStream ќе се складира во „главниот PC“, […]

Прочитај повеќе

Достапна е официјалната Firefox 4 Мобиле верзија за Android и Maemo телефоните. Една од поважните новини во Firefox 4 Mobile има опција за синхронизација на сите букмаркови, историја на пребарувањето, лозинки и дури и отворени табови со десктоп прелистувачот.

Прочитај повеќе

SugarSync е уште еден веб сервиси кои овозможуваат споделување, закачување и складирање на фајлови на облакот до кои можете да пристапите од секаде, од десктоп компјутерот, лаптопот, па и од мобилниот телефон.

Прочитај повеќе