На својата прва конференција за програмери, веб складиштето кое има над 175 милиони ја претстави Dropbox платформата со која ќе се обиде да го премести корисничкиот хард-диск во облакот. Се работи за нови алатки кои ќе го олеснат синхронизирањето на фајловите и податоци од разни извори за да можат да се користат од било каде […]

Прочитај повеќе

Dropbox може да ви помогне да си го лоцирате украдениот или изгубениот компјутер благодарение на опција за безбедност. HackCollege објави видео во кое oбјаснуваат дека веб складиштето има опција Security Tab преку која се прикажуваат сите уреди кои пристапуваат до профилот. Пред да продолжиме, треба да знаете дека Dropbox е сервис кој ги складира фајловите […]

Прочитај повеќе

Facebook тестира Photo Sync опција за iPhone и iPad. Со неа корисниците ќе можат автоматски да ги префрлат фотографиите од мобилниот уред на Facebook. Ваква опција за автоматско закачвање на фотографии веќе постои на сервиси како Dropbox или Google + Instant Uploads. Но овојпат се работи за Facebook на кој се закачуваат по 300 милиони […]

Прочитај повеќе

Откако најпрво ја претстави апликацијата за која ги синхронизира Windows 8 телефоните со PC, Microsoft ја објави и апликацијата која ќе го синхронизира уредот и со Mac. Најголема новост во апликацијата 3.0, се разбира е поддршката за Windows 8 телефоните. Интерфејсот сега дозволува споделување на фајлови со „drag and drop“ помеѓу Windows 8 телефоните и […]

Прочитај повеќе

По излегувањето на Windows Phone 8 телефоните, Microsoft ја издаде и апликацијата која ќе овозможи синхронизација на уредите на новиот оперативен систем. Апликацијата ќе овозможи споделување на музика, слики, видео, помеѓу уредите кои ги поседувате на Windows Phone 8 и Windows 8 платформите. Ќе има и автоматска синхронизација, пример штом се слика со мобилниот, фотографијате […]

Прочитај повеќе

Windows Phone 8 најверојатно ќе дозволи да се синхронизираат и складираат SMS пораките, фотографиите, видеата и другите фајлови на Hotmail и новиот веб-базиран мејл клиент, Outlook.com, пишува Verge повикувајќи се на функционалностите во SDK алатките. Од претходно се знае дека синхроназицијата е можна и со PC и xBox, како и закачување фотографии и видеа на […]

Прочитај повеќе

Apple ја објави најновата надградба на OS X, верзијата 10.8 или попозната како Mountain Lion. Продажбата започнува од среда, а оперативниот систем ќе биде достапен единствено преку App Store. Новиот оперативен систем има олеснета комуникација преку друштвените мрежи и интеграција на iPhone, iPad и Mac. Apple како по обичај тргна по проверениот пат познат како […]

Прочитај повеќе

Fileboard e едноставна и бесплатна апликација за iPad преку која може да ги прегледате сите документи и фајлови кои ги имате во Gmail, Drobox, Box или Evernote. Fileboard е сервис креиран од ко-основачот на Inbox2, Курам Хусеин. Освен што ќе имате пристап до вашите фајлови од различните сервиси, тоа што исто е одлично кај Fileboard […]

Прочитај повеќе

Најновата, шеснаесета верзија на Chrome доби опција за синхронизација на различни профили на сите букмаркови, екстензии и зачувани апликации меѓу различни компјутери, така да ако му се случи нешто на едниот компјутери ќе ги имате сите зачувани работи на другите. Опцијата е доста едноставна за користење, логирајте се на Chrome со вашиот Google профил и […]

Прочитај повеќе

Apple ја претстави новата верзија на мобилниот оперативен систем, iOS 5, која изобилува со куп новини, околу 200 подобрувања, за корисниците на iPhone, iPod и iPad. iOS 5 сега го вклучува iCloud сервисот кој ги синхронизира содржините на уредот, пример, ако симнете песна на еден уред истата песна ќе биде префрлена и на друг. iCloud […]

Прочитај повеќе

Google плати 25 милиони за Pushlife, компанија која развива софтвер за мобилно синхронизација на мултимедија, која може добро да се вклопи во плановите да објават музичка платформа.

Прочитај повеќе

Cueler e Facebook апликација која ви овозможува да ги синхронизирате вашите Youtube и Facebook сметки ако сте администратор на страница. Всушност, ако закачите некои видео на Youtube тоа веднаш ќе се објави на вашиот профил. Целта на апликацијата е администраторите да го зацврстат своето присуство на Facebook преку видео комуникација со корисниците.

Прочитај повеќе