Ен Конели од Blockchain Canada во својот говор на Global Summit 2018 говори за дел од проблемите кои може да се надминат со криптовалутите.

Прочитај повеќе

Машините треба самите да донесуваат одлуки, и со тоа голем дел од интеракцијата ќе биде доброволно изгубена за нас, вели Дејвид Орбан основач на WideTag, директор на humanity+ и предавач на Singularity University.

Прочитај повеќе