Факт е дека Call of Duty серијалот е популарна игра. Ги сруши рекордите во продажбата, а стана и најпиратираната игра симната над 4 милиони пати на битторент сајтовите. Black Ops го превзема тронoт од најпиратираната Modern Warfare 2 во 2009-та, што е претходното продолжение на Call of Duty.

Прочитај повеќе

Dirpy Studio e веб алатка со која можете да извлечете и симнете mp3 фајл од некое YouTube видео или пак да го симнете тоа видео. Пример, ви се допаѓа некоја песна, или пак некој семпл од видеото, или целото видео… го внесувате линкот до видеото и потоа можете да си одберете од кое до кое време да го извади аудио фајлот и можете да си го одберете квалитетот на истиот.

Прочитај повеќе

Кој е најдобриот сервис за симнување видеа од YouTube, е дискусијата на форумот. Се споменаа најразлични сервиси, пример: keepvid.com, Firefox додаток за FLV player, Internet Download Manager, Real Player…

Прочитај повеќе