BitTorrent ја објави BitTorrent Surf екстензијата за Google Chrome со која на корисниците им се овозможува брзо преземање на торенти директно преку прелистувачот. Несомнено е дека голем број корисници ги користат торентите за симнување пиратерија, од филмови, музика до игри, апликации и друг вид на датотеки, и најчесто користат уште една дополнителна апликација специјализирана за […]

Прочитај повеќе

Битторент клиентот, uTorrent, има нова надградба на својата Android верзија. Од сега uTorrent за Android ќе има опција да симнува содржини, единствено кога телефонот ќе биде во домет на WiFi мрежа. Покрај ова подобрена е и стабилноста на uTorrent- Аndroid. Надградбата треба да овозможи поголема удобност при работење со апликацијата, бидејќи нема да треба да […]

Прочитај повеќе

Internet Archive, страната која бесплатно и легално овозможува симнување на книги, филмови и музика, го промени начинот на кој ги споделува содржините. Од сега содржините ќе може да се симнуваат и преку торент линкови наместо досегашната пракса „direct download“. Покрај оваа промена архивата ја надополнија и со повеќе култни филмски класици меѓу кои и Night of the […]

Прочитај повеќе

DirectYoutubeDownloader е алатка изработена од MajorShare која ви овозможува истовремено да симнете повеќе содржини т.е. видеа од YouTube. Иако сме навикнати најголем дел од менаџерите за симнување содржини да се вградуваат во прелистувачот, Direct Youtube Downolader е самостојна апликација. Најголема предност на софтверот треба да биде можноста да симнувате цели канали од YouTube, без разлика дали […]

Прочитај повеќе

Boxopus е сервис кој овозможува да симнувате торент фајлови директно во вашиот Dropbox oблак. Сервисот ги користи API-jaта на Dropbox, и откако ќе ги поврзете двата сервиси преку Dropbox профилот, и додадете торент фајлови, Boxopus ќе започне да ги симнува во фолдер. Може да закачуте колку сакате торент фајлови без потреба од битторент клиент, но […]

Прочитај повеќе

Apple стигна до неверојатната бројка од 25 милијарди симнувања на апликации од нивниот App Store. Пред година дена, имаше десет милијарди симнувања, што значи за само 12 месеци таа симнувањата се зголемија за 1,5 пати. Ова значи и дека се повеќе луѓе користат iOS уреди, дека симнуваат се повеќе апликации, и дека програмерите креираат се […]

Прочитај повеќе

Lion е најбрзо продаваниот оперативен систем на Аpple, само еден ден од објавувањето се симнати еден милион примероци од Mac App Store. По цена од 30 долари, тоа е одличен профит за Apple. ОS X Lion е првиот Mac оперативен систем кој се продава преку веб, преку Mac продавницата, иако Apple планира да го пушти […]

Прочитај повеќе

Ако не ја симнавте новата верзија на Firefox од FTP серверот, сега можете да ја симнете од официјалната страница на македонски јазик.

Прочитај повеќе

Новиот торент клиент Chrysalis на BitTorrent e клиент кој е наменет за почетници, со интерфејс кој е многу поедноставен од клиенти како uTorrent.

Прочитај повеќе

Веб прелистувачот Opera се појави во Mac продавницата за апликации и беше одбележана од Apple како апликација за која треба да имате најмалку 17 години за да ја користите.

Прочитај повеќе

DownThemAll е популарен Firefox додаток, односно менаџер за полесно и побрзо симнување на слики, линкови, видеа и текст од сајтови кој има околу 2.2 милиони дневни корисници. DownThemAll помага да се симнуваат елементите без страв дека симнувањето ќе се прекине, односно има опции за паузирање и подоцна продолжување на симнувањето.

Прочитај повеќе

Се чини дека ефектот на веб продавници да популaризираат апликации и софтвер продолжува и со Mac App Store, само неколку дена по објавувањето.

Прочитај повеќе