Zoom.it е сервис на Microsoft Live Labs преку кој закачувате URL од слика или сајт и добивате интерактивен преглед на истата со можност за зумирање и мрдање на сликата.

Прочитај повеќе

Mozilla ја објави бета верзијата на Firefox Lorentz, алатка која ќе го спречи срушувањето на прелистувачот поради плагин грешка. Доколку плагин како Adobe Flash, Apple QuickTime, Java или Microsoft Silverlight направи проблем Lorentz ќе го локалазириа табот, наместо да се сруши целиот прелистувач.

Прочитај повеќе