Некои од најновите книги, кои се појавија на Audible, би можеле правилно да ве информираат за историјата на Силиконската долина, самовозечките возила, или да ве натераат да ја преиспитате реалноста во која живеете. Некои други, би можеле да ви послужат како одлична отскочна штица во светот на програмирањето. Сите од нив, со огромно задоволство би […]

Прочитај повеќе

Влијателните ИТ компании од Силиконската долина претија отворено писмо до Вашингтон барајќи од властите да размислат поубаво пред да ги прифатат предлог-законите Stop Online Piracy Act (SOPA) и Protect IP Act кои се наоѓаат пред американскиот Конгрес. Овие два акти велат дека властите и компаниите (читај: Холивуд и музичките студија) ќе имаат моќ да бараат […]

Прочитај повеќе

Неодамна споделивме инфографик за тоа што се’ се бара за да можете да се вработите во една од водечките технолошки компании во светот, Google, Facebook и Apple. Има причина зошто секој би сакал да работи во една ваква компанија, покрај тоа што на секој му претставува огромна чест да биде дел од креативен тим кој […]

Прочитај повеќе

Силиконска долина е термин кој се употребува за областа која се наоѓа на јужниот дел од заливот Сан Франциско, поточно за долината Санта Клара. Долината е позната по тоа што најголемите технолошки и компјутерски корпорации се наоѓаат токму таму. И покрај тоа што низ светот постојат многу високо технолошки центри, Силиконската долина сè уште важи […]

Прочитај повеќе

Славе Јовановски веќе две ипол години работи за Google-овиот YouTube, a во последниве 9 месеци е технички водач на новиот YouTube Live проект кој треба да донесе содржина во живо преку видео платформата која ќе е целосно интегрирана со останатиот дел од сервисот, и можеби крајната цел е да го замени телевизорот. Вели дека канцелариите на Google се баш како што ги замислуваме. Имаат се што ти душа сака.

Прочитај повеќе