На хакерскиот Pwn2own напревар Safari падна за изнанадувачки 5 секунди, земајќи му го приматот на IE како прелистувач кој си има традиција на најбрзо паѓање. Pwn2own e натпревар за хакерски вештини кој се фокусира на веб прелистувачи и мобилни уреди. Целта е сигурносните експерти успешно да ги компромитираат, и за тоа освојуваат парични награди, а компаниите ги учат своите слабости.

Прочитај повеќе