Сајбер безбедноста полека, но сигурно станува едно од клучните прашања дури и кога политиката е во прашање. Прислушување, следење на комуникации и обиди за влијанија во политиката се дел од секојдневието. За зголемување на безбедноста на комуникацијата помеѓу вработените во Европската комисија, Комисијата на своите вработени им препорача да користат Signal. Комисијата на вработените им […]

Прочитај повеќе

Најверојатно сите кои го читаат овој текст користат барем една апликација за пораки. Messenger, Skype, Viber, WhatsApp, Snap и што уште не. Секако, имате некоја потреба за неа, без разлика дали тоа се пријатели кои немаат друга комуникација, или нешто сосем друго. „Има само една апликација која сите треба да ја користиме: Signal. Има одлично […]

Прочитај повеќе

Присутноста на сите најпопуларни друштвени мрежи е понекогаш исцрпувачка, не само поради следењето на новостите и содржините споделени од страна на вашите пријатели, туку и од самиот факт што бројката на овие популарни сајтови се зголемува и повеќето корисници постојано се во очекување на „the next big thing“. Но тоа не треба да ви биде […]

Прочитај повеќе

OpenSignalMaps е апликација која ви го кажува токму тоа. Во моментов ја има само за Андроид, а креаторите – Staircase 3 на нивната веб страна велат дека работат и на апликација и за iPhone.

Прочитај повеќе