Шведскиот суд нема да го забрани Pirate Bay. Ова е одлуката по едномесечното разгледување во Основниот суд во Стокхолм. Одлуката може да биде променета во некој од повисоките судови, но засега нема вакво барање. Процесот започна по тужбата на Universal Music, Sony Music, Warner Music, Nordisk Film и Swedish Film Industry кои во заедничка тужба […]

Прочитај повеќе