Нашиве мобилните телефони станаа модерни швајцарски војни ножчиња, вели Google во нов блог пост во кој го претстави Voice Actions за Аndroid, односно серија гласовни команди со кои го контролирате телефонот. Зборувајќи му на мобилниот ќе можете да правите повици, праќате пораки и имејл, да слушате музика, пребарувате на интернет…

Прочитај повеќе